NIEUWS

De Rechtmakers® methode toegepast op Buurtzorg en Zilveren Kruis

februari 2019

Rechtmaker Digna de Bruin begeleidde een uniek contract tussen Buurtzorg en Zilveren Kruis volgens de methode van De Rechtmakers®. Wat zeggen de betrokken over dit contract van 300 miljoen euro en het proces van conscious contracting volgens De Rechtmakers® methode? Lees het artikel uit Zorgvisie.

Buurtzorg en Menzis sluiten meerjarencontract van zeker 150 miljoen onder begeleiding van De Rechtmakers.

17 oktober 2018

Buurtzorg Nederland en zorgverzekeraar Menzis sluiten een meerjarencontract van 150 à 200 miljoen euro. De looptijd is drie jaar. Ze gaan samen inzetten op preventie, e-health, buurtnetwerken en zelfredzaamheid.

Een belangrijke rol was volgens De Blok weggelegd voor Rechtmaker Digna de Bruin. Volgens de methode van De Rechtmakers® bemiddelt zij om contracten af te sluiten op basis van vertrouwen. Zij heeft de afspraken over wat partijen van elkaar mogen verwachten vastgelegd in normale toegankelijke taal, niet in de gebruikelijke juridische formuleringen. De Bruin heeft De Blok begin 2018 begeleid bij het contract van BuurtzorgT met VGZ. Dat ging over een half miljoen euro omzet.

Lees meer over dit contract in het artikel in het onlangs gepubliceerde artikel in Zorgvisie.

De Rechtmakers sluit samenwerkingsovereenkomst met MVO Nederland voor een snellere omslag naar de nieuwe economie.

19 september 2018

Lees meer over deze samenwerking in onderstaand artikel 'Conscious Contracts voor de nieuwe economie: goede relaties en betere uitkomsten.

https://mvonederland.nl/nieuws/conscious-contracts-voor-de-nieuwe-economie-goede-relaties-en-betere-uitkomsten

Onder begeleiding van De Rechtmakers hebben zorgverzekeraar VGZ en BuurtzorgT, op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen, een partnership afgesloten.

16 februari 2018

Ggz-aanbieder BuurtzorgT heeft voor het eerst een contract met een zorgverzekeraar voor het geven van gespecialiseerde ggz aan patiënten die in de wijk wonen. ‘Dit is de manier waarop zorgverzekeraars en zorgaanbieders met elkaar horen om te gaan’, zegt Jos de Blok, mede-oprichter van BuurtzorgT.

De totstandkoming van dit contract is mede te danken aan Digna de Bruin, die namens de Rechtmakers dit proces heeft begeleid. Lees meer hierover in het artikel van Zorgvisie:

https://www.zorgvisie.nl/jos-de-blok-lyrisch-contract-vgz-met-buurtzorgt/