WIE ZIJN WIJ

OPRICHTER


Ik ben Digna de Bruin. Ik heb ruim 3 decennia ervaring in de advocatuur. Ook werk ik als mediator en coach.

Ik ontwikkelde de afgelopen 10 jaar conscious contracts, duurzame contracten volgens De Rechtmakers® methode. Ik begeleid en maak deze innovatieve contracten voor partijen in de zorg, projectontwikkeling, het onderwijs en voor samenwerkingen op diverse terreinen.

Ik vind dat we de kracht van het recht moeten inzetten voor goede, waardige en rechtvaardige oplossingen.

Vertrouwen, vakkennis en vereenvoudiging van complexiteit zijn belangrijk in mijn visie. Het begint met beter luisteren naar de cliënt. Daarna is het belangrijk om samen te kijken wat er nodig is om een duurzame oplossing te realiseren. Juridische kennis is belangrijk. Kennis en begrip van de context en het bouwen aan goede relaties zijn minstens zo belangrijk. Ik overzie snel de materie en maak deze hanteerbaar. Daarin toont zich 'meesterschap'. Ik hou ervan om in vastgelopen situaties de betrokken mensen dezelfde richting op te krijgen. Niet door te duwen of trekken maar door hen uit te nodigen. Daarbij maak ik gebruik van de kennis en motivatie van iedereen die bij het proces betrokken is.

Ik kom -letterlijk en figuurlijk- tot mijn recht in complexe organisatieprocessen met een juridische kant. Ik hou ervan om op een creatieve manier met elkaar naar oplossingen te zoeken. Mensen ervaren mij als een plezierige, vakbekwame, doelgerichte en betrouwbare gids in de juridische jungle.

PARTNER


Ik ben Leonieke Niessen. Als bedrijfsjurist en inkoper heb ik veel ervaring opgedaan met contracten en het maken van werkbare afspraken. Ik ben gewend om vanuit het perspectief van een bedrijf te kijken naar samenwerking en het maken van afspraken met klanten en leveranciers. Mijn ervaring is, dat wanneer afspraken gemaakt worden op basis van de inhoud en een gedeelde visie, er een samenwerking en relatie ontstaat vanuit vertrouwen. Wanneer het juridische kader dienend is aan dit proces, volgen er betere resultaten.

Leonieke is op dit moment fulltime werkzaam bij de Triodos Bank. Haar taak is het opzetten, opstellen en integreren van duurzame contracten in de bedrijfsvoering van de bank. Steeds meer bedrijven en instellingen, waaronder de Triodos Bank, realiseren zich dat duurzaamheid ook onderdeel moet zijn van de afspraken die ze maken.

PARTNER


Ik ben Monique Visser-Janmaat. Ik ben mediator en ben werkzaam geweest als advocaat bij gerenommeerde advocatenkantoren. Ik studeerde psychologie aan de Universiteit van Utrecht en volgde diverse therapeutische opleidingen. Met mijn juridische- en psychologische vaardigheden en brede kennis, ben ik een volwaardige en professionele gesprekspartner voor cliënten en hun (juridische) adviseurs. Mijn stijl is oprecht en vriendelijk, to the point en slagvaardig. Ik ben vol enthousiasme betrokken bij het verspreiden van het gedachtegoed van De Rechtmakers, want ik zie dit als een oplossing voor veel problemen.